Deze week stonden er Temse twee verplaatsingen te wachten; zondag werden we in Mechelen verwacht en woensdagavond in Edegem om tegen Victory te spelen. De wedstrijd zondag begon goed voor Temse dat zeer aanvallend aan het spelen was. Alexia De Breuck kon tot tweemaal toe mooie schoten op de keepster afvuren maar deze laatste zat er jammer genoeg iedere keer goed tussen. Temse bleef de druk gedurende de eerste twintig minuten hoog houden maar kreeg de bal niet in het doel. Daarna begon het offensief gevaar af te zwakken en de tweede helft was dan ook aanzienlijk minder spectaculair. Zo'n twintig minuten voor het einde kregen de talrijke groen-witte supporters dan toch een reden tot juichen. Florence Nobels kan een bal onderscheppen en speelt meteen Anneleen Delport goed aan. Zij serveert Sophie De Schrijver van een mooie pass. Sophie dribbelt om de keepster heen en de bal gaat binnen! Eindelijk! Maar deze goal zorgt er ook voor dat Temse slordig wordt en denkt dat de klus reeds geklaard is. Niets blijkt echter minder waar; op zeven minuten van het einde kan Mechelse via pc toch nog gelijk maken. Een grote teleurstelling voor Temse.

Met deze teleurstelling trok Temse woensdag naar Victory, vastberaden de winst uit de heenronde te bevestigen. Van zodra de wedstrijd in gang was gefloten bleek echter dat Victory heel wat evolutie had gemaakt doorheen het jaar en zeer sterk geworden was. Het spel van Victory was op sommige momenten verbluffend. Logischer wijze bleef de eerste tegengoal voor Temse dan ook niet lang op zich wachten. Temse gaf zich echter niet gewonnen en wou resoluut terugvechten. Na de tweede tegengoal en zeer snel daarna ook de derde tegengoal bleek dit een zeer moeilijke missie te worden. Het moet gezegd worden, Victory was met grote voorsprong de betere ploeg op het terrein. Onze dames blijven zich echter volop inzetten, er werd hard gevochten om toch een goal te maken. Maar de verdediging van Victory was te sterk; er kan dan ook niet echt van offensief gevaar gesproken worden. De eindstand was zwaar; 6-0. We onthouden de wilskracht en de vechtlust die de ploeg tentoongesteld heeft en hopen dit mee te brengen naar de volgende wedstrijden. Zaterdag is er rust, de volgende wedstrijd is thuis op 8 maart tegen Leopold. Supporters op post!