Onze Dames 1 Indoor schreven dit weekend geschiedenis! Zoals we eerder lieten weten stijgen ze naar de allerhoogste categorie volgend zaal seizoen(Ere Divisie), maar gisteren, zaterdag, speelden ze als kers op de taart kampioen in eerste natioanle. De Dames werden dan ook terecht in de bloemtjes gezet door de club, pers en Schepen van Sport uit Temse. Dames, nogmaals van harte proficiat, you made us proud!#RAPIDHOCKEY #@Herockworkwear #@Louisculot #indoorhockey #veryproud

Voor het laatste indoor weekend van dit seizoen hadden de dames van Temse 3 punten nodig om de titel in eerste klasse te pakken voor eigen publiek in Sint-Niklaas. Eerste tegenstander van de dag waren de dames uit Namen. Temse nam onmiddellijk de wedstrijd in handen en dwong verschillende kansen af, maar de afwerking faalde. Bij de eerste halve kans van onze Waalse tegenstander kregen we het deksel op de neus. Gelukkig wist Delmulle voor rust de score weer in evenwicht te brengen na aangeven van De Clerck. Namen begon de 2e helft veel agressiever, maar de Waaslanders wisten goed stand te houden en Van Bauwel bracht de ploeg zelfs op voorsprong. Na een 2e verdedigend foutje werd het na 7 minuten weer 2-2. Haast en spoed zijn zelden goed en dus bleef Temse rustig zijn eigen spel ontwikkelen (om de spanning erin te houden). Voor de zoveelste maal dit seizoen loonde dit ook want weer was het Van Bauwel die 3 minuten voor tijd de 3-2 eindstand kon vastleggen.
Tijd voor de dames om een mooi kampioensfeest te bouwen met het talrijke opgekomen publiek (waarvoor grote dank, deze titel is niet enkel voor de dames, maar voor iedereen die Temse een warm hart toedraagt)
Een uurtje later moesten de dames weer opdraven voor hun laatste wedstrijd in eerste klasse tegen Ombrage. Vrij snel wist Delport de score te openen, maar daarna was het één en al geklungel zowel aanvallend als verdedigend. Met de naweeën van het kampioensfeest was de focus totaal verdwenen en kwamen we zelfs 1-3 achter. Van Bauwel kon de scoren wel nog milderen voor de rust. Temse was in zijn ego gekweld en moest het seizoen toch wel een overwinning afsluiten.
Na 8 minuten kon Delmulle Temse terug op gelijke hoogte brengen en in de slotfase wist topschutster De Naeyer met nog 2 treffers de 5-3 eindstand vastleggen.
Opdracht dus meer dan volbracht, de dames van Temse zijn ongeslagen kampioen van eerste nationale met de beste aanval en beste verdediging.
Binnen 10 maanden mogen ons nu gaan meten tegen kleppers als Watducks, Gantoise, White Star of Pingouin samen met Racing die met ons promoveert. Deze indoor dames gaan zeker nog van zich laten horen, volgende doel is om Belgisch kampioen te worden !!!