Vorig jaar zijn de indoor dames van Temse gestegen naar 1ste nationale. Dit maakte dat ze afgelopen weekend hun eerste wedstrijd in deze reeks speelden. De eerste tegenstander was er meteen één van formaat, de dames van Racing die uitsluitend bestaan uit BeGold internationals. Temse begon zeer gestructureerd aan de wedstrijd waar Racing geen antwoord op vond, en na 5 minuten kwamen de dames 0-1 op voorsprong via Van Bauwel.
De Brusselaars kwam meer en meer in de wedstrijd en dwong verschillende kansen, PCs en strokes af die telkens meesterlijk werden gestopt door onze keepster Morgane Spaey. Het ritme lag zeer hoog en uiteindelijk was het De Naeyer die 2 minuten voor rust erin slaagde de score te verdubbelen. De Groen-witten hervatten de 2e helft met dezelfde gedrevenheid en na 4 minuten werd het zelfs 0-3 dankzij een PC van Calewaert. Hierna ging Temse meer controlerend spelen en daalde het aantal doelkansen aan beide kanten. De ervaring van de dames van Temse nam de overhand en de jonge tegenstanders vonden geen gaten in de tactische structuur. De wedstrijd werd uiteindelijk al bij al gemakkelijk uitgespeeld. De eerste overwinning in eerste klasse was dus een feit, 0-3 tegen een ploeg die de ambitie heeft om te stijgen naar ere divisie.
Na een korte pauze van 10 minuten moesten de dames onmiddellijk weer opdraven voor de 2e wedstrijd tegen Ombrage. Het was in de begin duidelijk merkbaar dat de eerste wedstrijd nog in de benen zat. Alles was iets trager, meer onbezonnen, minder precies. Toch was het Temse dat ging rusten met een 1-0 voorsprong na een doelpunt van De Naeyer. Na de troepen te hebben aangemaand kwam Temse veel meer gefocust op het veld en al na 3 minuten liepen ze uit tot 3-0 via Delmulle en Foubert. De rest van de wedstrijd werd daarna eenrichtingsverkeer naar het doel van Ombrage en de score werd uiteindelijk nog aangedikt tot 6-0 (2x Van Bauwel, Delport). De dames van Temse hebben dus perfect hun indoor start afgewerkt en kunnen volgende week hun leiderspositie gaan verdedigen in Sint-Niklaas.