Sterk Temse wint vlot en is klaar voor clash met Mechelen

Met nog 2 wedstrijden te gaan begon voor de heren van Temse deze zondag het slot van de reguliere competitie.
Het doel van de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie Verviers was simpel: de 2de plaats in de competitie vasthouden en hopelijk (indien Mechelen niet kon winnen) veiligstellen. Met de beloning van barragewedstrijden in het zicht kon Temse zich goed opladen voor deze op papier gemakkelijkere wedstrijd.
De heren van Temse begonnen sterk aan de wedstrijd en maakten van in het begin duidelijk wie er de bal wou controleren. Na enkele minuten werd er een mooie aanval opgezet langs de rechterflank en kon Victor van dichtbij mooi afwerken. De druk van Temse bleef aanhouden en niet lang na de eerste goal pronkte na een hard schot ook MaximeB. zijn naam om het scorebord. Temse leek zeker te zijn van de winst en liet de druk wat vallen. Dit was het teken voor Verviers om beter te beginnen combineren en een paar kansen te creëren. Dankzij een solide verdediging wist Temse dit gevaar te overleven zonder een tegengoal richting rust te gaan. Net voor de rust kreeg Temse nog een penalty, die door Timothy vakkundig werd omgezet in de derde goal voor Temse. De 3-0 was een meer dan verdiende ruststand en ook de in grote getallen opgekomen supporters konden tevreden zijn met het niveau van hockey dat ze te zien kregen.
De 2de helft begon wat moeizamer voor de thuisploeg, maar na een hard schot richting doel en prachtige tip-in van Paulus werd het toch 4-0 voor Temse. Dit was het teken voor Temse om iets lager te beginnen spelen en de overwinning vast te houden. Dit zorgde ervoor dat Verviers wat meer in het spel voorkwam en opnieuw enkele mooie kansen kreeg. Deze keer was het dankzij enkele mooie reddingen van goalkeeper MaximeDB. dat Verviers niet kon scoren. Er kwam steeds meer en meer ruimte voor de aanvallers van Temse en Victor kon op een counter alleen op de doelman van Verviers afgaan. Na een mooie schijnbeweging rond de keeper was het voor Victor een koud kunstje om de bal over de doellijn te duwen. In de slotminuten van de wedstrijd kon Verviers op de counter de score nog minderen tot 5-1, maar de overwinning van Temse kwam nooit in gevaar.
Door deze overwinning blijft Temse zijn 2de plaats behouden met nog 1 wedstrijd te gaan dit seizoen. Bij winst of gelijkspel tegen Mechelen volgende zondag kan Temse zich verzekeren van een plaatsje in de barragewedstrijden om te stijgen naar eerste klasse.
We zouden dan ook willen oproepen aan alle supporters om zondag 1 Mei te komen kijken en er één groot groen-wit feest van te maken!! WE NEED YOU!!